Høstferie

Da har det faktisk gått nesten en uke siden vi kom hjem fra en kjempekjekk høstferie i Høle utenfor Sandnes. Jeg vet nesten ikke hva dagene har gått med til, men siste innspurt av fotballsesongen har nok satt et preg på uken. Jeg fikk registrert nok kamper til å bli seriemester med Follese Old Girls, og avsluttet sesongen med 7-1 seier på bortebane mot Arna Bjørnar. Ihne har spilt tre kamper denne uken, og ellers har det gått i det vanlige med badminton, fotball, hopp og sprett og piano, og rimelig hektiske dager på jobb. Jeg har vært så desperat etter å komme meg ut å trene, men ga til slutt opp og tok til takke med en aerobic time fra youtube. Funket bra det, selv om naboene sikkert tror jeg er gal som står og hopper og spretter på stuegulvet. Antageligvis bra underholdning! «Nå er det på tide at jeg får være litt med bestevennene mine igjen, jeg har ikke sett de på lenge!», sa Theo da vi var ferdige på samme fotballtrening som kompisene på torsdag. «Noen må komme hjem å leke med meg!» Han merker nok litt kjøret han også, så det var godt med lørdag og tid til en tur på fotballbanen, på lekeplassen og til endene. og på toppen av det hele har han fått en kompis på overnatting. For første gang! Stor stas!

Høstferien var, som forventet, veldig kjekk. Theo var med kompisen Kasper og mormoren på campingplassen deres fra søndag til onsdag. Da kom bestefar helt fra Nordfjord og plukket han med seg, og så kjørte vi sammen fra Bergen til Høle. En lang tur for de små, men de visste at fem søskenbarn, to onkler og en tante ventet på de, så stemningen var stortsett veldig bra. Theo forsvinner med fetterne sine så snart vi kommer frem, og jeg så ikke mye til han før vi skulle reise igjen. De tre minste vil heldigvis være litt med meg, selv om søskenbarn, bestefar, tante og onkler står høyt i kurs. Det første Nora snakket om om morgenen var onkel Tøyse, det er visstnok min bror som gjør seg fortjent til den tittelen, og det var også det siste hun snakket om om kvelden. Jeg føler at jeg, og vi, er så utrolig heldige som har en familie som orker å hjelpe oss å reise på turer og som orker å ta imot oss. Denne ferien var vi 14 personer samlet under samme tak. Det aller beste er mine fantastiske nevøer og nieser som tilsynelatende aldri går lei av våre fire små. Ære være dere og tålmodigheten deres! De hjelper de, leker med de, passer på de, i noen tilfeller både natt og dag, Theo sover på en dobbel sovesofa på «gutterommet» sammen med en av de store guttene. Kulere blir det ikke! Hatten av for denne gjengen, dere er helt fantastiske!

Mens vi ventet påat bestefar skulle komme fra Nordfjord for å plukke oss med videre til Høle, hadde vi besøk av Marthe. Jeg fikk pakket i fred da de små sluttet å mase og fikk mer spennende selskap.

Mens vi ventet påat bestefar skulle komme fra Nordfjord for å plukke oss med videre til Høle, hadde vi besøk av Marthe. Jeg fikk pakket i fred da de små sluttet å mase og fikk mer spennende selskap.

5 timer i bil er lenge, så på hver fergekai var de små kjapt ute av selen og fremme hos bestefar.

5 timer i bil er lenge, så på hver fergekai var de små kjapt ute av selen og fremme hos bestefar.

Det tok ikke mange minuttene etter at vi hadde kommet før Stjerna var på visning. Kristina har fått seg hest som bor i stallen på en gård noen hundre meter unna. Luca får sin første tur sammen men Håkon.

Det tok ikke mange minuttene etter at vi hadde kommet før Stjerna var på visning. Kristina har fått seg hest som bor i stallen på en gård noen hundre meter unna. Luca får sin første tur sammen men Håkon.

Nora som har vært så forsiktig og beskjeden at hun har fått tilnavnet Ludvig, er i ferd med å riste av seg imaget sitt. Førstemann oppe på hesteryggen og med et stort glis!

Nora som har vært så forsiktig og beskjeden at hun har fått tilnavnet Ludvig, er i ferd med å riste av seg imaget sitt. Førstemann oppe på hesteryggen og med et stort glis!

De første dagene i ferien blåste det kaldt fra alle kanter, så det gjorde godt med et stopp innom biblioteket på turen. Her leste vi bøker, puslet og leide filmer.

De første dagene i ferien blåste det kaldt fra alle kanter, så det gjorde godt med et stopp innom biblioteket på turen. Her leste vi bøker, puslet og leide filmer.

Luca var så kald at han satt seg under hestedekket med en streng mine mens han ventet på sin tur til å sitte på hesten.

Luca var så kald at han satt seg under hestedekket med en streng mine mens han ventet på sin tur til å sitte på hesten.

Nora og Cecilie på vei til fotballbanen. Utrolig kjekt med en stor kusine som svarer på alt det rare man lurer på!

Nora og Cecilie på vei til fotballbanen. Utrolig kjekt med en stor kusine som svarer på alt det rare man lurer på!

Ene dagen blåste vi inn på Leo's Lekeland. Her fikk de små hjelp av de store. Meget populært!

Ene dagen blåste vi inn på Leo’s Lekeland. Her fikk de små hjelp av de store. Meget populært!

Håkon og Theo speider utover Leo's rike fra toppen av vulkanen.

Håkon og Theo speider utover Leo’s rike fra toppen av vulkanen.

Nora i farta!

Nora i farta!

Hopp! Luca ble aldri lei seilebanene.

Hopp! Luca ble aldri lei seilebanene.

Theo heiet Luca helt til toppen av vulkanen, og stod klar til å hale han over kanten når han nærmet seg.

Theo heiet Luca helt til toppen av vulkanen, og stod klar til å hale han over kanten når han nærmet seg.

Godt å få hjelp fra en fetter som kan bygge hva som helst av lego.

Godt å få hjelp fra en fetter som kan bygge hva som helst av lego.

Gjengen i klatreparken i Aboretet på Sviland. Kakao- og kjekspause.

Gjengen i klatreparken i Aboretet på Sviland. Kakao- og kjekspause.

En god hånd å holde i. Luca er bestefars største fan, og har spurt etter han hver dag etter at vi kom hjem.

En god hånd å holde i. Luca er bestefars største fan, og har spurt etter han hver dag etter at vi kom hjem.

Gjemsel er gøy!

Gjemsel er gøy!

Theo forsøkte så godt han kunne å holde følge med de store fetrene sine, men ble innimellom både sliten og sur. Da er det godt at de store vet hvilke knapper de skal trykke på for å få smilet tilbake. Aldri har han det så gøy som med disse gutta! Etter en slik uke har han helt glemt at han egentlig er bare 5 år!

Theo forsøkte så godt han kunne å holde følge med de store fetrene sine, men ble innimellom både sliten og sur. Da er det godt at de store vet hvilke knapper de skal trykke på for å få smilet tilbake. Aldri har han det så gøy som med disse gutta! Etter en slik uke har han helt glemt at han egentlig er bare 5 år!

Små og store klatrere.

Små og store klatrere.

Luca koste seg i klatreparken.

Luca koste seg i klatreparken.

Hele gjengen på rekke og rad: Egil, Cecilie, Theo, Håkon, Tore, Iben, Kristina, Luca og Nora. En fantastisk gjeng å være sammen med i høstferien!

Hele gjengen på rekke og rad: Egil, Cecilie, Theo, Håkon, Tore, Iben, Kristina, Luca og Nora. En fantastisk gjeng å være sammen med i høstferien!

Stas med kaniner i hagen. Her får de små være med Håkon å gi salat og høy.

Stas med kaniner i hagen. Her får de små være med Håkon å gi salat og høy.

Luca var veldig opptatt av kaninene, og syntes at det var stor stas å både klappe og holde kaninen Japp.

Luca var veldig opptatt av kaninene, og syntes at det var stor stas å både klappe og holde kaninen Japp.

Opplæring i hvordan man gir pusen kattegodt.

Opplæring i hvordan man gir pusen kattegodt.

På vei til stallen sammen med bestefar. Her var det mange fine hester å kikke på.

På vei til stallen sammen med bestefar. Her var det mange fine hester å kikke på.

Nora trivdes godt med å bygge sandslott i barnehagen i nabolaget. Fleece og sandkasse er en herlig grisete kombo...

Nora trivdes godt med å bygge sandslott i barnehagen i nabolaget. Fleece og sandkasse er en herlig grisete kombo…

Iben, Luca og Nora leker bukkene Bruse med stor innlevelse!

Iben, Luca og Nora leker bukkene Bruse med stor innlevelse!

Denne kruttønnen ser kanskje uskyldig ut, men her har hun akkurat nyst ut en av Nora sine legobiter. Den hadde hun puttet langt inn i nesen så ikke Nora skule få bygge ferdig! Helt greit at vi slapp å reise helt til Sandnes på legevakten. For en stund siden puttet hun en perle i nesen, og var nummeret fra å bli lagt i narkose for at de skulle få den ut. Mon tro om hun har lært nå...

Denne kruttønnen ser kanskje uskyldig ut, men her har hun akkurat nyst ut en av Nora sine legobiter. Den hadde hun puttet langt inn i nesen så ikke Nora skule få bygge ferdig! Helt greit at vi slapp å reise helt til Sandnes på legevakten. For en stund siden puttet hun en perle i nesen, og var nummeret fra å bli lagt i narkose for at de skulle få den ut. Mon tro om hun har lært nå…

Siste kvelden fikk Theo være med Kristina i stallen å telle 10 hester. Stjerna fikk litt ekstra kos, før vi tuslet hjem i høstmørket.

Siste kvelden fikk Theo være med Kristina i stallen å telle 10 hester. Stjerna fikk litt ekstra kos, før vi tuslet hjem i høstmørket.

Banden på fergen på vei hjem fra høstferie. Endelig tid for is!

Banden på fergen på vei hjem fra høstferie. Endelig tid for is!

Mange gode minner å leve på utover en høst som bare blir mørkere. Foreløpig må jeg bare si at årstiden har overrasket i år med mye sol og fine dager, så vi nyter fortsatt gode timer med lek og moro ute om ettermiddagene og i helgene. Håper at det fortsetter slik!

 


Om Unni Tveit

Jeg, Unni Tveit, er i utgangspunktet verken husmor eller supermamma, men nå har jeg måttet lære meg noen triks som får vår hverdag til å gå sånn ca rundt. Jeg er født i mars 1978, og var tidlig veldig aktiv med fotball, håndball og friidrett, kjedet meg ikke den gangen heller! Sportsinteressen har holdt seg hele livet, og jeg spiller fortsatt fotball, når jeg har tid, vel og merke. Ellers er jeg glad i festlige serier, Californication, Seinfeld, Entourage, Klovn og Solsidan er noen av de vi har unnagjort. Jeg har vel en litt kreativ side, som viser seg cirka annethvert år ettersom fotball prioriteres over det meste her i huset. Har malt porselen, glass, akvareller og oljemaleri, og har faktisk solgt noen også en gang i tiden. Ellers liker jeg å få trene, alt fra fotball og squash til vekter på treningsstudio. Jeg har noen fantastiske venner som heldigvis er så greie å komme innom meg ofte, nå som jeg ikke kommer meg ut så mye. Og når de ikke er innom så har jeg alltids min kjære Bjørn, den beste av alle! En morsom, smart og glad superpappa, bedre mann kan ingen ha! Jeg elsker å reise og å oppleve ulike land og kulturer. Dette blir det antageligvis noe mindre av de nærmeste årene... Da mine litt eldre søsken stiftet familier og satte fem barn til verden på tre år, tok jeg på meg tanterollen for fullt, men for min egen del fungerte vel alle bleiene, griningen og matingen som prevensjon. Mine foreldre trodde nok at jeg skulle være samboer med mine to katter og spille fotball til jeg var 100 år. Selv hadde jeg vel trodd at oddsen for det var større enn at jeg skulle bli firebarnsmor og stemor til to. Men nå som det har blitt slik, må jeg si at jeg anser meg som utrolig heldig og forsøker å nyte hvert minutt av hverdagen med Bjørn, Ihne, Mia, Theo, Iben, Luca og Nora.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *