Når fotball er seriøst gøy

Banden på cup med farmor. Heia Follese!

Banden på cup med farmor. Heia Follese!

«Når fotball er seriøst gøy» – Follese fotballklubb sitt slagord, jeg støtter det. Nå har Theo startet å trene med guttene som er født i 09, han har til og med rukket å spille cup! Jeg trodde nok han skulle klare seg greit fotballmessig med de eldre guttene, men var litt usikker på om han kom til å være veldig flau. Han har vært et eneste stort smil, han synger og gliser og slenger seg rundt beina mine innimellom. Tydeligvis litt stas å ha mamma som trener! Nesten så jeg av og til tenker han hadde hatt godt av en annen trener, så han hadde vært litt mindre varm i trøya. Nå er jeg bare med og hjelper til, så han får nok en annen trener etter hvert tror jeg. Da er det jo greit at han har komt godt i gang. Litt beskjeden var han en stund på første trening, helt til han skjønte at her klarte han å score mål! Snart ledet laget hans 6-2, og han hadde scoret fem mål! «På slutten spilte vi «siste målet vinner», men så scorte jeg nesten med en gang. Så da måtte vi gjøre det en gang til. Da jeg scorte en gang til, sa han treneren bare at nå går vi hjem», fortalte han stolt etter første trening.

Gode kompiser på sin første cup.

Gode kompiser på sin første cup.

Iben spilte fotball på sidelinjen. Vår eneste høyrebeinte ser det ut til

Iben spilte fotball på sidelinjen. Vår eneste høyrebeinte ser det ut til

Denne karen hadde ventet i mange dager på å endelig få kunne ta på seg fotballskoene å bli med på cup. Litt skuffet ble han når han skjønte at han ikke skulle spille kamp, men det gikk fort over.

Denne karen hadde ventet i mange dager på å endelig få kunne ta på seg fotballskoene å bli med på cup. Litt skuffet ble han når han skjønte at han ikke skulle spille kamp, men det gikk fort over.

Flott premie til alle spillerne for flott innsats.

Flott premie til alle spillerne for flott innsats.

Han er ikke blitt like uspiselig som moren ble da han scoret to mål i sin første cupkamp, men jeg forsøker å begrense meg til spesielt utvalgte som vet at jeg innerst inne bare er veldig glad for at han klarer seg så godt og har det så kjekt med de litt større guttene. Han er veldig opptatt av spillet, og resultat, på godt og vondt. Det viktigste er å ha det gøy, selv om man taper, og de tapte to kamper ganske mye i cupen. «Mamma, vi ligger under to null», sa han noe sjokkert. Han kjente nok at følelsen av å være verdensmester fra trening svant hen litt der og da. Etter en stund spurte en av de andre guttene pappaen hva stillingen var. Han prøvde pedagogisk å si at han visste ikke og at det heller ikke var viktig så lenge gutten hadde det gøy. «5-2, vi ligger under 5-2», kunne Theo informere…En dag snakket vi om at alle som har lyst til å stå i mål, skal få lov til det, og viss det er mange må vi bare bytte på det. «Jeg står ikke i mål, jeg scorer mål», meddelte Theo bestemt, han hadde ingen planer om å stille seg mellom stengene! Mange morsomme situasjoner og kommentarer man kan dra på smilebåndet av, han har det i hvert fall gøy. Seriøst gøy!

En glad gutt fortalte ivrig fra sin første trening.

En glad gutt fortalte ivrig fra sin første trening.

Øs pøs regnvær glemmes fort når man har det gøy.

Øs pøs regnvær glemmes fort når man har det gøy.

Dagene flyr her og forsvinner i en dis av jobb, treninger, møter, rydding, matlaging og rydding. Jeg når ikke over alt, og jeg er nok heller ikke så flink. Når klokken er blitt 21 og jeg kanskje er klar med dagens oppgaver, har jeg vanskelig for å motivere meg til videre rydding og vasking. Jeg vil gjerne få trent noen ganger i uken, eventuelt bare slappe av noen minutter i sofaen for jeg legger meg. Men som oftest ender det med at jeg bare stuper i seng, og sovner før hodet treffer puten. Vi har nå mye hjelp av farmor. Hun vasker, rydder, passer og leker og er ekstremt populær. Denne uken har Theo overnattet tirs-ons og Iben og Nora tors-fre. I går kom hun hjem til oss og passet ungene så vi fikk kjøpt baderomsmøbler, besøkt noen venner og faktisk sett Bølgen på kino. En veldig kjekk kveld, utrolig å kunne ha mulighet til det av og til.

Farmor hadde bursdagsfeiring hos oss forrige helg.  Alle hadde laget flotte smykker til henne i barnehagen.

Farmor hadde bursdagsfeiring hos oss forrige helg. Alle hadde laget flotte smykker til henne i barnehagen.

Hurra for deg, farmor!

Hurra for deg, farmor!

På shopping med farmor.

På shopping med farmor.

To som var veldig fornøyd med de nye klærne fra farmor.

To som var veldig fornøyd med de nye klærne fra farmor.

Første gang vi sparker til butikken.

Første gang vi sparker til butikken.

Viss vi skal ha med sparkehjul må alle klare å ta sitt eget, også i oppoverbakkene.

Viss vi skal ha med sparkehjul må alle klare å ta sitt eget, også i oppoverbakkene.

Vi øver på å gå fint langs veien, og å se oss godt for før vi krysser den.

Vi øver på å gå fint langs veien, og å se oss godt for før vi krysser den.

Lurer på hva de hadde gjort i barnehagen denne dagen...

Lurer på hva de hadde gjort i barnehagen denne dagen…

Iben som Hello Kitty.

Iben som Hello Kitty.

I dag har vi vært på besøk hos naboene og blitt malt som ninjaer.

I dag har vi vært på besøk hos naboene og blitt malt som ninjaer.

En kry ninja! Og en som venter på tur i bakgrunnen.

En kry ninja! Og en som venter på tur i bakgrunnen.

Ninja-lunsj for 7!

Ninja-lunsj for 7!

Nabolagets ninjaer.

Nabolagets ninjaer.

I ettermiddag fikk alle bake sin egen innbakte pølse. Koselig...og godt!

I ettermiddag fikk alle bake sin egen innbakte pølse. Koselig…og godt!

Nå som de siste månedene har vært rimelig hektiske er jeg glad for at høstferien står for døren. Arbeidet venter nok på meg til jeg kommer hjem, men jeg gleder meg veldig til noen dager i Høle hos min søster. Pappa kommer nedover på onsdag og vi reiser på direkten videre til Rogaland. Der er min bror og ungene deres allerede kommet, så vi blir en bande på totalt 14. Vi gleder oss stort, er avbrekk fra hverdagen kommer godt med nå.

God høst og god høstferie til dere!


Om Unni Tveit

Jeg, Unni Tveit, er i utgangspunktet verken husmor eller supermamma, men nå har jeg måttet lære meg noen triks som får vår hverdag til å gå sånn ca rundt. Jeg er født i mars 1978, og var tidlig veldig aktiv med fotball, håndball og friidrett, kjedet meg ikke den gangen heller! Sportsinteressen har holdt seg hele livet, og jeg spiller fortsatt fotball, når jeg har tid, vel og merke. Ellers er jeg glad i festlige serier, Californication, Seinfeld, Entourage, Klovn og Solsidan er noen av de vi har unnagjort. Jeg har vel en litt kreativ side, som viser seg cirka annethvert år ettersom fotball prioriteres over det meste her i huset. Har malt porselen, glass, akvareller og oljemaleri, og har faktisk solgt noen også en gang i tiden. Ellers liker jeg å få trene, alt fra fotball og squash til vekter på treningsstudio. Jeg har noen fantastiske venner som heldigvis er så greie å komme innom meg ofte, nå som jeg ikke kommer meg ut så mye. Og når de ikke er innom så har jeg alltids min kjære Bjørn, den beste av alle! En morsom, smart og glad superpappa, bedre mann kan ingen ha! Jeg elsker å reise og å oppleve ulike land og kulturer. Dette blir det antageligvis noe mindre av de nærmeste årene... Da mine litt eldre søsken stiftet familier og satte fem barn til verden på tre år, tok jeg på meg tanterollen for fullt, men for min egen del fungerte vel alle bleiene, griningen og matingen som prevensjon. Mine foreldre trodde nok at jeg skulle være samboer med mine to katter og spille fotball til jeg var 100 år. Selv hadde jeg vel trodd at oddsen for det var større enn at jeg skulle bli firebarnsmor og stemor til to. Men nå som det har blitt slik, må jeg si at jeg anser meg som utrolig heldig og forsøker å nyte hvert minutt av hverdagen med Bjørn, Ihne, Mia, Theo, Iben, Luca og Nora.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *