Karneval og VilVite

I går var onkel, Tore og Cecilie på plass. Veldig populært besøk!

I går var onkel, Tore og Cecilie på plass. Veldig populært besøk!

Endelig kom de: Onkel, fetter Tore og kusine Cecilie. De var nok eneste grunnen til at Theo gikk med på å gå i barnehagen på torsdag. De skulle nemlig hente han. I dag har han hatt fri igjen, jeg også. Det har vi planlagt i flere uker, før vi visste noe om at han skulle være så mye vekke fra barnehagen. Så i dag har vi hatt vinterferie sammen med besøket fra Nordfjord. Men før jeg forteller om dagen, må jeg jo innom 4-års kontrollen i går! Theo var ganske spent, tror faktisk at han gledet seg litt. Han har jo sett helsesøster mange ganger de siste årene, men da har hun hatt fokus på de minste. Med premie i lommen, troppet vi opp på helsestasjonen til første time. Hinking og hopping gikk som en lek, selv om det var mye lettere å hinke på venstre! 111 cm og 17 kilo. Lang!…og ikke så tung…Har jo vært syk en del i det siste, men han er nok en lettvekter uansett så lite interessert i mat som han er. For å teste tellekunnskapene skulle han telle de 14 stolpene på et gjerde. Det gikk som en kjapt og greit og helsesøster lurte på hvor langt han kunne telle. Da begynte han på nytt, og telte konsentrert på fingrene langt og lenge, da han kom til 25 begynte vi bare å le. Han hadde ingen planer om å stoppe. Så farmor, terpingen på å telle til 40 gav definitivt resultat! Et litt alternativt grep på fargeblyanten var vel det som var å jobbe med. Helsesøster foreslo perling for å terpe på finmotorikken…før hun husket hvem hun snakket med, og bare ristet på hodet. «Perler er vel ikke populært hos dere, nei…» Noe jeg bare kunne bekrefte. Theo liker godt å perle, men skal han gjøre det, må han sitte i enerom. Det er han ikke så glad i…

Theo tester tegneferdighetene sine. Oppgaven var å tegne meg. Da han var ferdig spurte helsesøster om det var noe mer han ville tegne på meg. "Ja, hun skal få kjole på", sa han og smilte lurt. Hmm, han er ikke veldig bortskjemt med at mammaen går i kjole. Kanskje jeg må begynne å pynte meg litt mer??

Theo tester tegneferdighetene sine. Oppgaven var å tegne meg. Da han var ferdig spurte helsesøster om det var noe mer han ville tegne på meg. «Ja, hun skal få kjole på», sa han og smilte lurt. Hmm, han er ikke veldig bortskjemt med at mammaen går i kjole. Kanskje jeg må begynne å pynte meg litt mer??

Iben, Luca og Nora har det så gøy i barnehagen, så jeg tenkte ikke på å holde de hjemme med besøket i dag. De ble kledd opp som to prinsesser og en cowboy før vi satte kurs for barnehagen i morges. Der ble de tatt imot av en grizzly og en harepus. Luca var veldig skeptisk, så jeg måtte være med en stund under frokosten. Det må ha vært en utrolig koselig dag sammen med tigergutt, spiderman og andre prinsesser, med pølser og godteri på menyen.

Er det karneval så er det karneval. De ansatte stilte som harepus og grizzly. Litt skummelt syntes cowboyen Luca.

Er det karneval så er det karneval. De ansatte stilte som harepus og grizzly. Litt skummelt syntes cowboyen Luca.

Theo er aldri langt unna Tore, og fetteren skal ha mye skryt for en enorm tålmodighet med en sprelsk og noe trassig 4-åring.

Theo er aldri langt unna Tore, og fetteren skal ha mye skryt for en enorm tålmodighet med en sprelsk og noe trassig 4-åring.

Tore tester ferdighetene som håndballkeeper.

Tore tester ferdighetene som håndballkeeper.

Mye moro på VilVite. Nesten tre timer tilbragte vi der denne gangen, kunne fort blitt mer hadde det ikke vært på tide å gå hjem og lage middag.

Mye moro på VilVite. Nesten tre timer tilbragte vi der denne gangen, kunne fort blitt mer hadde det ikke vært på tide å gå hjem og lage middag.

Besøket på VilVite avsluttet vi med show. Her skal deltagerne blåse ut lyset på hodet til den andre med en airzooka!

Besøket på VilVite avsluttet vi med show. Her skal deltagerne blåse ut lyset på hodet til den andre med en airzooka!

Måtte bare ta med dette bildet til slutt. Nora har vunnet ost på bestemor sin basar. Den var kjempegod! Tusen takk!!

Måtte bare ta med dette bildet til slutt. Nora har vunnet ost på bestemor sin basar. Den var kjempegod! Tusen takk!!

På VilVite fikk vi testet hvor høyt vi kunne hoppe, hvor hardt vi kunne skyte, hvor fort vi kunne sykle og mye, mye mer. Litt typisk ender det i trassige tårer for Theo. Ofte når jeg tenker at han skal få alenetid og nå skal vi kose oss, så går det ikke etter planen. I dag skulle han kjøpe en gummidinosaur for sine egne penger i VilVite-butikken. Da vi kom ut var han ikke fornøyd, og jeg gikk tilbake og byttet dinosauren i det han sa at han ville ha. Når jeg så kom tilbake igjen, ville han ha dinosauren likevel! Da blir det uansett galt, så det var bare å stålsette seg for en hjemreise med høyt volum. Litt kjipt at det er sånn, men det har vel muligens noe med alderen å gjøre også. I kveld var han ihvartfall strålende fornøyd når gjengen koste seg med bokstavkjeks og OL. Da Marthe stakk hodet inn døren i tillegg, kunne ikke smilet blitt større. Krysser fingre og tær for at han våkner i samme humør i morgen. Da står badeland på planen.

God helg og god vinterferie til de som har det!


Om Unni Tveit

Jeg, Unni Tveit, er i utgangspunktet verken husmor eller supermamma, men nå har jeg måttet lære meg noen triks som får vår hverdag til å gå sånn ca rundt. Jeg er født i mars 1978, og var tidlig veldig aktiv med fotball, håndball og friidrett, kjedet meg ikke den gangen heller! Sportsinteressen har holdt seg hele livet, og jeg spiller fortsatt fotball, når jeg har tid, vel og merke. Ellers er jeg glad i festlige serier, Californication, Seinfeld, Entourage, Klovn og Solsidan er noen av de vi har unnagjort. Jeg har vel en litt kreativ side, som viser seg cirka annethvert år ettersom fotball prioriteres over det meste her i huset. Har malt porselen, glass, akvareller og oljemaleri, og har faktisk solgt noen også en gang i tiden. Ellers liker jeg å få trene, alt fra fotball og squash til vekter på treningsstudio. Jeg har noen fantastiske venner som heldigvis er så greie å komme innom meg ofte, nå som jeg ikke kommer meg ut så mye. Og når de ikke er innom så har jeg alltids min kjære Bjørn, den beste av alle! En morsom, smart og glad superpappa, bedre mann kan ingen ha! Jeg elsker å reise og å oppleve ulike land og kulturer. Dette blir det antageligvis noe mindre av de nærmeste årene... Da mine litt eldre søsken stiftet familier og satte fem barn til verden på tre år, tok jeg på meg tanterollen for fullt, men for min egen del fungerte vel alle bleiene, griningen og matingen som prevensjon. Mine foreldre trodde nok at jeg skulle være samboer med mine to katter og spille fotball til jeg var 100 år. Selv hadde jeg vel trodd at oddsen for det var større enn at jeg skulle bli firebarnsmor og stemor til to. Men nå som det har blitt slik, må jeg si at jeg anser meg som utrolig heldig og forsøker å nyte hvert minutt av hverdagen med Bjørn, Ihne, Mia, Theo, Iben, Luca og Nora.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *