Finn skatten, mamma!

«Mamma, mamma! Jeg ser regnbuen! Den slutter ved den grønne hytten! Kan du løpe ut og grave opp skatten siden det bare er du som fortsatt er frisk her?» Theo hopper ellevill opp og ned på kjøkkenstolen mens han kikker ut vinduet og hoster og harker. syk er han ikke, men han har nok fått det samme viruset som de små. Noe feber og masse hosting. Bjørn er heller ikke helt i slag med verkende hals og hode. Så da var det jo bare meg igjen, og jeg løp selvfølgelig rett ut og gravde opp en diger skattekiste full av gull og diamanter. Så nå er utbyggingen i boks, vi har kjøpt oss hus i Spania og booket ferie på Bahamas…I wish! Men vi kikker faktisk på en ny Danmarksferie til sommeren, det er jo absolutt noe å se frem til. Noen som har gode tips fra feriesenter de har vært på? Eventuelt andre feriesteder som egner seg for store småbarnsfamilier?

Dette har vært en skikkelig innehelg. Luca er mye bedre etter å ha begynt på penicillin på fredag, men han blir nok hjemme i morgen også. Theo var i Leo’s Lekeland i går, og kunne konstatere at «det var kjedelig»…Jepp, kjedelig! Da er det jo noe som ikke stemmer, og det tok ikke så mange timene før feberen kom. Har ikke sett så mye til den i dag heldigvis, men han blir hjemme i morgen han også. Jeg fikk en nydelig natt på loftet natt til i går, i tillegg fikk jeg sove med Luca mens resten av gjengen var på Leo’s i går. Jeg skjønte ingenting da det ringte på døren, og bestemte meg egentlig i halvsøvne for at det ikke kunne være viktig, så jeg gadd ikke åpne. Etterhvert ble ringingen veldig hissig, og det viste seg jo at Bjørn og gjengen var tilbake. Jeg trodde knapt de hadde rukket noe mer enn å gå til garasjen og tilbake, men vi hadde da sovet i 3 timer. Det gjorde godt!

Moro å låne mamma sin mobil, selv om hun ikke vet det...

Moro å låne mamma sin mobil, selv om hun ikke vet det…

Trodde det var en lås på stekeovnen, men den har de revet i stykker. Får se hvor lenge selve stekeovnen varer med denne behandlingen.

Trodde det var en lås på stekeovnen, men den har de revet i stykker. Får se hvor lenge selve stekeovnen varer med denne behandlingen.

Denne lørdagen måtte de få snop alle sammen etter lange timer inne.

Denne lørdagen måtte de få snop alle sammen etter lange timer inne.

Å få legge seg ved siden av denne karen på loftet fredag kveld var helt, helt nydelig.

Å få legge seg ved siden av denne karen på loftet fredag kveld var helt, helt nydelig.

I dag har vi funnet frem noen gamle leker. De gjorde susen!

I dag har vi funnet frem noen gamle leker. De gjorde susen!

"Heia heia!" Iben  og Luca har blitt vant til heiing i stuen.

«Heia heia!» Iben og Luca har blitt vant til heiing i stuen.

En liten stund var det helt stille fra Iben. Da jeg listet meg ut på kjøkkenet, fant jeg en liten luring på benken med en julebrus i hånden.

En liten stund var det helt stille fra Iben. Da jeg listet meg ut på kjøkkenet, fant jeg en liten luring på benken med en julebrus i hånden.

"Namnamnam!"

«Namnamnam!»

Furby har våknet til live igejn med nye batterier...

Furby har våknet til live igjen med nye batterier…

Lynet McQueen ruller rundt i stuen igjen...

Lynet McQueen ruller rundt i stuen igjen…

...og Nora har testet Sinksalve som ansiktskrem. Ut fra uttrykket å dømme, var jo den helt topp!

…og Nora har testet sinksalve som ansiktskrem. Ut fra uttrykket å dømme, var jo den helt topp!

Det blir lunsj foran skjermen for tiden. Går ikke glipp av mye når vi likevel må være innendørs.

Det blir lunsj foran skjermen for tiden. Går ikke glipp av mye når vi likevel må være innendørs.

I dag har  vi vært på loftet og funnet litt gamle leker, gjenopplivet Furby og Lynet McQueen (det kommer jeg sikkert til å angre på…), laget vafler og sett på OL. Takk og pris så fikk vi med oss Jansrud på morgenkvisten. Hipp hurra for norsk gull!!! Resten har vært noe begredelig, synes jeg, som bortskjemt nordmann kan man vel si det. Satser på at morgendagen begynner slik også etter at skiskytingen forsvant i tåka i dag og ble flyttet til i morgen tidlig.

Håper neste uke blir feberfri! Farmor har hatt hele to dager «fri», og er tilbake for å passe Theo og Luca i morgen. Resten av oss satser vel på å komme tilbake til hverdagen i barnehagen og på jobb.

Ønsker dere alle en fin uke. God natt!


Om Unni Tveit

Jeg, Unni Tveit, er i utgangspunktet verken husmor eller supermamma, men nå har jeg måttet lære meg noen triks som får vår hverdag til å gå sånn ca rundt. Jeg er født i mars 1978, og var tidlig veldig aktiv med fotball, håndball og friidrett, kjedet meg ikke den gangen heller! Sportsinteressen har holdt seg hele livet, og jeg spiller fortsatt fotball, når jeg har tid, vel og merke. Ellers er jeg glad i festlige serier, Californication, Seinfeld, Entourage, Klovn og Solsidan er noen av de vi har unnagjort. Jeg har vel en litt kreativ side, som viser seg cirka annethvert år ettersom fotball prioriteres over det meste her i huset. Har malt porselen, glass, akvareller og oljemaleri, og har faktisk solgt noen også en gang i tiden. Ellers liker jeg å få trene, alt fra fotball og squash til vekter på treningsstudio. Jeg har noen fantastiske venner som heldigvis er så greie å komme innom meg ofte, nå som jeg ikke kommer meg ut så mye. Og når de ikke er innom så har jeg alltids min kjære Bjørn, den beste av alle! En morsom, smart og glad superpappa, bedre mann kan ingen ha! Jeg elsker å reise og å oppleve ulike land og kulturer. Dette blir det antageligvis noe mindre av de nærmeste årene... Da mine litt eldre søsken stiftet familier og satte fem barn til verden på tre år, tok jeg på meg tanterollen for fullt, men for min egen del fungerte vel alle bleiene, griningen og matingen som prevensjon. Mine foreldre trodde nok at jeg skulle være samboer med mine to katter og spille fotball til jeg var 100 år. Selv hadde jeg vel trodd at oddsen for det var større enn at jeg skulle bli firebarnsmor og stemor til to. Men nå som det har blitt slik, må jeg si at jeg anser meg som utrolig heldig og forsøker å nyte hvert minutt av hverdagen med Bjørn, Ihne, Mia, Theo, Iben, Luca og Nora.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Finn skatten, mamma!

  1. Kickien sier:

    Vil anbefale Lalandia Billund. Et fantastisk sted, men dessverre ganske så dyrt. Rønbjerg er også fint, men mange år siden vi var der.

    • Unni Tveit sier:

      Takker for tips, Kickien. Har hørt at Lalandia skal være veldig bra, men tror det er for dyrt for oss. Vurderer et feriesenter i Bogense, men har ikke bestemt noe. Mulig det blir husbygging her i sommer, så da blir det kanskje vanskelig å få både penger og tid til ferie…Men har alltid s slekt og venner å besøke, så skal nok uansett ikke kjede oss i sommer:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *