Trillingfamilien og de gode hjelperne

Ny gåbil! Nora var godt fornøyd med enda flere leker å velge i.

Ny gåbil! Nora var godt fornøyd med enda flere leker å velge i.

I dag har vi hatt det så gøy og tatt så mange bilder at dette nok blir nærmest en bildefortelling. Det begynte med at min venninne og pedagogisk leder i en barnehage kom på besøk med sin lille gutt på 5 mnd. Jeg lurer virkelig på hvordan det ser ut på loftet hennes. Dvs jeg tror at jeg vet hvordan det ser ut nå: Tomt! Hun har alltid med noe gøy som vi kan låne frem til hennes gutt trenger det selv. Fra før har vi en vippestol og en hoppestol, og i dag kom hun som rene julenissen med en sekk på ryggen. Oppi der hadde hun en badestol, en gåbil og en sammenleggbar gåstol! De små stimlet sammen rundt både henne og de nye lekene. Gøy med nye lyder og nye knapper å trykke på! Denne damen er så full av gode tips og lure triks at jeg bare må være stille og lytte når hun er her. Av og til tenker jeg at det var jo hun som skulle hatt trillinger! Men jeg lærer, og jeg tror nå Iben, Luca og Nora er rimelig fornøyd. Det er gull verdt med alle som stikker innom og hjelper, vi er så glade for det!

Noe koseligere enn dette skal man lete lenge etter.

Noe koseligere enn dette skal man lete lenge etter.

Både lunsj og skive/frukt måltidet ble inntatt ved bordet i dag, til de små sin store fryd. Luca hoiet og hylte så jeg bare måtte ta pause i matingen. Skivene falt jo bare ut igjen slik som han gjorde seg til! Han showet og Nora lo. Iben var litt mer alvorlig, men syns definitivt at det var stas å se på lillebroren, som minner mer og mer om storebroren både på utseende og oppførsel…Utvilsomt en som kommer til å følge opp all Theo sin haloi. Uansett så spiste de godt, og koste seg stort. Jeg tror dette blir høydepunktet på dagen fremover. Jeg syntes at det var så koselig å sitte der med tre så fornøyde små som øvde på å spise skivebitene sine. Fikk litt følelsen av å jobbe på småbarnaavdelingen i en barnehage, det er jo nærmest det det er. Kjekt!

middag2

Smiley!

...og en litt mer alvorlig Iben.

…og en litt mer alvorlig Iben.

Nora krabber!

Nora krabber!

Nora gjør stadig nye ting. I dag begynte hun å krabbe. Ikke lett det på parkett uten anti-skli strømpebukse! Theo ga opp i sin tid, han ålte seg helt frem til han reiste seg opp. Vi er litt imponerte over minstejenten, som er blitt den største og sterkeste av de tre. Theo reiste seg på samme alder som henne, men med slik racerutviklingen bare den siste uken, tror jeg nok at hun lærer å gå lenge før Theo lærte det.

Helten er hjemme! Med ny genser!

Helten er hjemme! Med ny genser!

Endelig kom Theo hjem!

Endelig kom Theo hjem!

Theo har vært hos farmor i dag, det var som alltid populært. Han gikk ut døren med en blå Vennebygenser i morges, og da han kom hjem i ettermiddag og jeg så han gjennom glassdøren, trodde jeg at jeg var blitt fargeblind. Han kom hjem i akkurat den samme genseren, men denne var virkelig lilla?! «Jeg har fått ny! Vi har vært på lekebutikken å handlet! Den er rosa!» Theo forklarte storfornøyd om dagens innkjøp. Jeg er nå glad for at den faktisk er lilla. Rosa tror jeg både Bjørn og jeg ville slitt med å kle på han. Han har blitt kalt Thea et par ganger før…Selv om det er lenge siden nå, så har vi det friskt i minne!

Med Donald-plaster blir såret fort bra igjen!

Med Donald-plaster blir såret fort bra igjen!

Onsdager kommer Bjørns tante Aslaug og lager den ene kulinariske middagen etter den andre. Jeg skulle ønske jeg kunne lage slik mat! Jeg spør og graver hver gang hun er her, men det er rett og slett så godt at jeg nesten gir opp før jeg prøver meg. Listen ligger høyt her! I dag  fikk vi woket kylling og grønsaker i saus av karri og kokosmelk. Mmm mmm mmm, nydelig! Kokken var så uheldig å kutte seg litt på en hermetikkboks, men Theo var raskt på plass med Donald-plaster.

Vi har også hatt besøk av fadder Kjersti i ettermiddag. Jeg tror trillingene er lei av meg slik som de svermer rundt alle som kommer på besøk! Det har også blitt satt en verdensrekord her i dag. Jeg hadde to klesvasker liggende fremme til bretting, og de hadde jammen Kjersti sneket seg til å legge sammen mens jeg gikk fra stuen til kjøkkenet og tilbake og prøvde å si at det ikke var nødvendig. For et greit talent å ha! Det kunne jeg tenkt meg. Kjersti var med å bade både Theo og trillingene i badekaret, de måtte jo få prøve badestolen! Wow, det var suksess! Iben var først ut. Hun syns det var skummelt og hylte, så vi måtte bare bade henne kjapt. Ikke så gøy som Theo hadde forventet, så han var litt skuffet…Nora derimot, syntes at det var helt fantastisk! Hun plasket og lo, og ville nok gjerne badet lenger. Samme med Luca. De to guttene kunne nok ha sittet i vannet og tullet til de ble sviskete begge to. Og på toppen av alt, så ba Theo om å få dusje selv til slutt. Det har aldri skjedd før! Han stod fint under dusjhodet uten et hyl mens jeg vasket håret hans. Jeg vet jo ikke om dette varer, men i så fall lar jeg meg imponere. Jeg hadde ikke trodd at han var klar for det. Flink, stor gutt, han var med rette veldig kry!

Fadder Kjersti er en mester i både barnepass og klesbretting.

Fadder Kjersti er en mester i både barnepass og klesbretting.

Etter badingen kom også kommunen og ville hjelpe. Det tror jeg må bero på en misforståelse eller at de har blingset, så jeg sa at hun bare måtte gå videre om hun ville. Vi hadde jo plutselig hjelp i overflod! Mange fjes å kikke på og alltid et ledig fang å sitte på i dag for både de små og Theo. Det elsker de, og det er veldig godt for oss også. Det har vært en fredeligere ettermiddag enn de vi vanligvis har. Vi er utrolig heldige som har så mange gode hjelpere, jeg føler meg nesten som Askeladden! Heldige, heldige oss!

 


Om Unni Tveit

Jeg, Unni Tveit, er i utgangspunktet verken husmor eller supermamma, men nå har jeg måttet lære meg noen triks som får vår hverdag til å gå sånn ca rundt. Jeg er født i mars 1978, og var tidlig veldig aktiv med fotball, håndball og friidrett, kjedet meg ikke den gangen heller! Sportsinteressen har holdt seg hele livet, og jeg spiller fortsatt fotball, når jeg har tid, vel og merke. Ellers er jeg glad i festlige serier, Californication, Seinfeld, Entourage, Klovn og Solsidan er noen av de vi har unnagjort. Jeg har vel en litt kreativ side, som viser seg cirka annethvert år ettersom fotball prioriteres over det meste her i huset. Har malt porselen, glass, akvareller og oljemaleri, og har faktisk solgt noen også en gang i tiden. Ellers liker jeg å få trene, alt fra fotball og squash til vekter på treningsstudio. Jeg har noen fantastiske venner som heldigvis er så greie å komme innom meg ofte, nå som jeg ikke kommer meg ut så mye. Og når de ikke er innom så har jeg alltids min kjære Bjørn, den beste av alle! En morsom, smart og glad superpappa, bedre mann kan ingen ha! Jeg elsker å reise og å oppleve ulike land og kulturer. Dette blir det antageligvis noe mindre av de nærmeste årene... Da mine litt eldre søsken stiftet familier og satte fem barn til verden på tre år, tok jeg på meg tanterollen for fullt, men for min egen del fungerte vel alle bleiene, griningen og matingen som prevensjon. Mine foreldre trodde nok at jeg skulle være samboer med mine to katter og spille fotball til jeg var 100 år. Selv hadde jeg vel trodd at oddsen for det var større enn at jeg skulle bli firebarnsmor og stemor til to. Men nå som det har blitt slik, må jeg si at jeg anser meg som utrolig heldig og forsøker å nyte hvert minutt av hverdagen med Bjørn, Ihne, Mia, Theo, Iben, Luca og Nora.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *